عروس البحر مشــرفة
الجنس : المشاركات : 2475 العمر : 37 العمل/الترفيه : دوخة جوة خوخة ههههههه الدولة : مزاجى : تاريخ التسجيل : 01/09/2008 نقاط : 59574 السٌّمعَة : 7
| موضوع: طريقة عمل بلح الشام الأربعاء مايو 19, 2010 9:17 pm | |
| طريقة عمل بلح الشام
google_protectAndRun("ads_core.google_render_ad", google_handleError, google_render_ad); المكونات: المقادير: 2.1/2 كوب دقيق (حوالى نصف كيلو دقيق) كوب زيت نباتى 3 كواب ماء (حوالى نصف لتر تقريبا) 5 بيضات ملعقه صغيره سكر ملعقه صغيرملح طعام ملعقه صغيره فانيليا زيت للقلى شربات (شيره للتحليه)
طريقة التحضير: الطريقه: - نضع كل من الماء والزيت والملح والسكر فى وعاء الطهى حتى يغلى . ثم نضيف الدقيق ونظل نحركه حتى تتكون لدينا عجينه متماسكه. - نرفع العجينه من على البوتجاز وتوضع فى المضرب الكهربائى ونشغله ونبدا باضافه البيض واحده تلو الاخرى حتى ننتهى من اضافة البيض وهنا نضيف الفانيليا. - ونستمر فى المضرب لمده 5 دقائق اخرى. وهنا تكون العجينه جاهزه للاستخدام. - نضع جزاء من العجينه فى كيس الحلوانى وعليه البلبله المناسبه للحجم الذى نريده. ونضع الزيت على النار فى وعاء قلى عميق. - نبداء فى عمل بلح الشام بتنزيله من الكيس فى الزيت الساخن ونبداء فى تقليبه فى الزيت حتى نحصل على اللوان الجميل المطلوب ونخرجه من الزيت بعد التصفيه وهو ساخن لنضعه فى الشربات البارد ... ويقدم باردا او ساخنا
واقتراحات للتقديم اختياريه - يمكن بعد وضعها فى الشربات ان تفتح وتحشى باى شى محبب للاسره الكسترد او الكريمه شانيلى او الفاكهه مع الكريمه وترش ببعض المكسرات الناعمه وتقدم وبالهنا والشفاء
الصورة
| |
|
دمعة حنين عضو فضى
الجنس : المشاركات : 526 العمر : 35 العمل/الترفيه : طالبة جامعية الدولة : مزاجى : تاريخ التسجيل : 19/03/2009 نقاط : 56146 السٌّمعَة : 0
| موضوع: رد: طريقة عمل بلح الشام الأحد مايو 23, 2010 12:07 am | |
| يسلمووووووووووووو
على الطريقة
وبالصحة والهنا | |
|