منتديات شاطئ الذكريات
اهلا وسهلا بك زائرنا الكريم . ان كنت عضوا فتفضل بالدخول او عليك بالتسجيل معنا لنتشرف بوجودك معنا


منتديات شاطئ الذكريات
اهلا وسهلا بك زائرنا الكريم . ان كنت عضوا فتفضل بالدخول او عليك بالتسجيل معنا لنتشرف بوجودك معنا


منتديات شاطئ الذكريات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 بلاك فورست

اذهب الى الأسفل 
5 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
دمعة حنين
عضو فضىعضو فضى
دمعة حنين


الجنس : انثى
المشاركات : 526
العمر : 35
العمل/الترفيه : طالبة جامعية
الدولة : بلاك فورست Palest10
مزاجى : بلاك فورست Dl310
تاريخ التسجيل : 19/03/2009
نقاط : 56156
السٌّمعَة : 0

بلاك فورست Empty
مُساهمةموضوع: بلاك فورست   بلاك فورست Emptyالجمعة سبتمبر 25, 2009 9:34 pm

بلاك فورست

بلاك فورست 2hi4j6g



هذه الحلوى مصدرها المانيا و تحديدا فى الجنوب فى مدينة " شوارزوالد"




و التى تعرف بمرتفعاتها و غاباتها



بلاك فورست 33pdgfb





لقطة داخلية للتورتة





المكونات






الكيكة الإسفنجية




6 بيضات




كوب صغير او 150 جرام سكر بودرة




كوب دقيق




3 معالق مائدة كاكاو




م معلقة مائدة نشا




ملعقة صغيرة بيكينج باودر




رشة ملح




فانيليا






الحشوة و الطبقة العلوية العلوية

500 مللى كريمة خفق




4-5 معالق سكر بودرة




علبة كرز محفوظ و احتفظى بمحلول السكر الذى يحفظه و اذا لم يكن




به محلول سكرى يستعاض عنه بعصير خفيفعصير ليمونةملعقة صغيرة نشا



بلاك فورست R9q59l



الطريقة






للكيكة الإسفنجية






انخلى الدقيق و الكاكاو و الملح و البيكينج باودر و النشا




اضربى البيض و السسكر كويس لمدة 10 دقائق بمضرب البيض ثم اضيفى الفانيلياو اصربيهم تانى دقية كمان




اضيفى الدقيق بلطف و ليس بالمضرب الكهربى و قلبى بدون اخراج الهواء من البيض المضروب




انقلى الخليط ده فى صينية مدهونة كويس بالزبدة و مرشوشة دقيق و اخبزيها 30-35 دقيقة




بعد ماتستوى طلعيها تبرد على رف سلك




بعد لما تبرد تماما قطعيها عرضيا 4 طبقات او 3
طبقات






الحشوة




بلاك فورست 14mdg0n



اخلطى معلقة نشا مع نص كوب من محلول حفظ الكرز او عصير كرز (اشتريه بكل سهولة من اى ماركت)




حطى المزيج على النار و قلبيه و لما يوصل للغليان و يكون سميك طفى عليه و اضيفى عصير ليمونة و حطى جانبا عشان يبرد




اضربى الكريمة بتاعة الخفق مع 4 معالق سكر بودرة و لما يغلظ قوامها شيلى جزء منها لتغطية السطح بتاع التورتة




و امزجى مع الجزء اللى باقى من الكريمة الكرز المحفوظ ماعدا عدة وحدات لتزين التورتة من فوق




حطى اول طبقة (الطبقة السفلى للتورتة) على طبق التقديم




صبى عليها طبقة من خليط النشا بعصير الكرز




و بعدين افردى عليها شوية كريمة




و كررى العملية بين الطبقات




بلاك فورست Sxoubt






لعمل اوراق الشجر من الشكولاتة




سيحى شوية شكولاتة فوق حمام مائى




نظفى الأوراق جيدا و نشفيها




غطى ظهر ورقة الشجر بالشكولاتة




و سبيها تتجمد و لما تجمد انزعى ورقة الشجر بلطف شديد




الموضوع ده ممكن يتعمل قبلها بأيام و يتشال فى مكان بارد



بلاك فورست 2mfamtv





التزين للطبقة العليا من التورتة






افردى الكريمة على سطح و جوانب التورتة بتساوى




زينيها بالشكولاتة المبشورة و انصاف الكرز المحفوظ و ممكن بالكرات الفضية الخاصة بتزين الحلويات



يجب ان تدخل التلاجة قبل التقديم على الأقل 4 ساعات






بلاك فورست 14t21xh
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مجروح منك
المدير العامالمدير العام
مجروح منك


الجنس : ذكر
المشاركات : 3430
العمر : 38
الدولة : بلاك فورست Palest10
مزاجى : بلاك فورست 453210
تاريخ التسجيل : 08/02/2008
نقاط : 61457
السٌّمعَة : 2

بلاك فورست Empty
مُساهمةموضوع: رد: بلاك فورست   بلاك فورست Emptyالسبت سبتمبر 26, 2009 8:06 pm

يسلمووووووووووووو

اختي دمعة حنين

على الطرح الطيب

والشرح المرفق بالصور

ودمتي بكل ود
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://sh-zkriat.yoo7.com
بحـــ الاحــزان ـــر
عضو نشيط
عضو نشيط
بحـــ الاحــزان ـــر


الجنس : ذكر
المشاركات : 238
العمر : 35
العمل/الترفيه : طالب
الدولة : بلاك فورست Palest10
تاريخ التسجيل : 28/03/2009
نقاط : 55663
السٌّمعَة : -1

بلاك فورست Empty
مُساهمةموضوع: رد: بلاك فورست   بلاك فورست Emptyالإثنين سبتمبر 28, 2009 2:21 am

يسلموووووووو على الطريقة والشرح
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
دموع الليل
المشرف العامالمشرف العام
دموع الليل


الجنس : ذكر
المشاركات : 1699
العمر : 37
الدولة : بلاك فورست Palest10
مزاجى : بلاك فورست 410
تاريخ التسجيل : 07/11/2008
نقاط : 58537
السٌّمعَة : 1

بلاك فورست Empty
مُساهمةموضوع: رد: بلاك فورست   بلاك فورست Emptyالسبت أكتوبر 10, 2009 1:32 am

يسلموووووووووووووو

اختي دمعة

على الشرح

ودمتي بكل صحة وعافية
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
دمعة حنين
عضو فضىعضو فضى
دمعة حنين


الجنس : انثى
المشاركات : 526
العمر : 35
العمل/الترفيه : طالبة جامعية
الدولة : بلاك فورست Palest10
مزاجى : بلاك فورست Dl310
تاريخ التسجيل : 19/03/2009
نقاط : 56156
السٌّمعَة : 0

بلاك فورست Empty
مُساهمةموضوع: رد: بلاك فورست   بلاك فورست Emptyالأحد أكتوبر 18, 2009 5:45 am

يسلمووووووووووو على مروركم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عروس البحر
مشــرفةمشــرفة
عروس البحر


الجنس : انثى
المشاركات : 2475
العمر : 37
العمل/الترفيه : دوخة جوة خوخة ههههههه
الدولة : بلاك فورست Palest10
مزاجى : بلاك فورست 16210
تاريخ التسجيل : 01/09/2008
نقاط : 59584
السٌّمعَة : 7

بلاك فورست Empty
مُساهمةموضوع: رد: بلاك فورست   بلاك فورست Emptyالخميس أكتوبر 22, 2009 3:00 am

يسلموو ياعسولة ع الكيكة الالمانية
تحياتي وشكري لمجهودك يا ست البيت الممتازة
دمتي بكل وود وخير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
بلاك فورست
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات شاطئ الذكريات :: شاطئ عالم الأسرة :: منتدى المطبخ-
انتقل الى: